va rog!
descompuneti in factori,aplicand formula a^2-b^2=(a+b)(a-b)
a)4(2x-1)^2-25
b)x^2-4(x-3)^2
c)9x^2-(3x+4)^2
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
3
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
a)
4(2x-1)^2 - 25 =
2^2(2x -1)^2 - 5^2 =
(4x -2 - 5)(4x - 2 + 5) =
(4x - 7)(4x + 3)
b)
x^2-4(x-3)^2 =
x^2 - 2^2(x-3)^2 =
(x - 2x + 6)(x + 2x - 6) =
(6 -x)(3x - 6)
c)
9x^2-(3x+4)^2 =
(3x)^2 - (3x + 4)^2 =
(3x - 3x - 4)(3x + 3x + 4) =
-4(6x + 4)
sebilol09:
scuze din greseala vroiam sa ii dau lui dinulescu 1 stea
Răspuns de
2
Alte întrebări interesante
Limba română,
8 ani în urmă
Matematică,
8 ani în urmă
Limba română,
8 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă
Latina,
9 ani în urmă