Limba română, întrebare adresată de vargamaria12, 8 ani în urmă

Va rog din inima ajutati-ma!OFER COROANA!
Multumesc!Mai vorbesc destul de bine suedeza,olandeza,rusa,umbundo,ebraica,mandarina,engleza,poloneza,sarba-croata,maghiara si islandeza.Si desigur ma descurc si in kirghiza.Vorbesc limbile naufragiatilor care se varsa pe insula asta,si cele ale cartilor care,mai pretioase pentru mine decat dublonii de aur sau colierele de diamante,ajung pe coasta.Cat priveste limba ta,uite s-a nimerit s-a nimerit, pana s-a ispravit.Intr-un timp era ce-mi ajungea cel mai mult,atat cantitativ,cat si calitativ.Dar in ultima vreme a inceput parca sa se mai rareasca.Ajunsesem sa cred ca incetaserati sa mai existati,se intampla uneori.
N-nu,inca mai existam...
Ma bucur sa aud asta dar pesemne ca nu mai sunteti o tara de marinari nu-i asa?
An fost.
Pacat.O sa-mi rugineasca limba.Stii ca e foarte greu sa nu ai o biblioteca publica pe-aproape...Uneori, ma trezesc ca citesc pentru a n-a oara acelasi carti.
TREBUIE SA EXPLIC IN CEL MULT 6 RANDURI CE INSEAMNA O SA-MI RUGINEASCA LIMBA!HELP ME


vargamaria12: VA ROG E CHIAR URGENT

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Andyc
1
''sa-mi rugineasca limba'' sugereaza faptul ca persoana va uita cunostintele agonisite, din cauza faptului ca nu le mai foloseste.


Utilizator anonim: ok ms
vargamaria12: esti sigura ca e bine?
vargamaria12: nu poti te rog sa-l mai dezvolti putin?....
Andyc: secventa data sugereaza faptul ca persoana va uita cunostintele dobandite pana in momentul de fata, intrucat nu le mai foloseste, "ruginind"
Andyc: in loc de secventa data poti folosi "sa-mi rugineasca limba"
vargamaria12: ok ms mult
Utilizator anonim: :)
Răspuns de Utilizator anonim
3
Aceasta este o expresie care are meritul de a face trimitere la ideea lipsei de comunicare verbală. 
De rugină sunt cuprinse doar obiectele, limba doar metaforic poate cunoaşte acest proces de transformare; metaforicul proces intervine, atunci, când eşti în imposibilitatea de a vorbi, de a grăi în dulcea limba maternă.
Şi astfel apare ,, rugina" care poate fi înlăturată printr-un alt proces metaforic şi subtil: ,, gură bogată" - comunicarea vie-frumoasă.

vargamaria12: superr ms multtt
vargamaria12: fix asta cautam
Utilizator anonim: Cu drag!
Utilizator anonim: Şi eu mulţumesc!
Alte întrebări interesante