Limba română, întrebare adresată de Blondi111, 9 ani în urmă

Va rog din suflet ajutaţi-mă, cu o compunere in care: "sa descrii un obiect cu valoare simbolica pentru tine sau familia ta". Compunerea trebuie sa aiba 10-15 randuri. Va rog ajutati-ma. Dau coroniţă.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Cristircf
30
Eu si cu familia mea, facem multe excursii. De aceea avem si foarte multe suveniruri. De la muzee, de la cascade,si de la diferite locuri. Cand am fost la o manastire, o maicuta ne.a dat o cruce micuta, spunandu.ne sa nu o aruncam din casa niciodata. Ea este mica , veche, si neagra. Dar vorbele pe care maicuta n.i le.a spus nu le putem incalca. Aceea cruciulita ne.a adus numai bucuri , spor in casa, rezultate f.bune la invatatura , si multa dragoste.
Răspuns de Batman17
41
Era o zi de sambata.Stateam si imi faceam temele.In ultima vreme nu m-am putut concentra pe scoala asa cum mi-as fi dorit caci fiinta cea mai blanda si inimoasa pe care am cunoscut-o in viata mea s-a stins.Da, bunica mea.Si acum tin minte cum mi-a spus ca totul va fi bine ca ea ma va veghea de sus.
Cu o saptamana inainte sa moara, ca si cum ar fi prevazut asta mi-a dat colierul pe care ea l-a purtat toata viata.De cand o stiu nu am vazut-niciodata sa si-l scoata de la gat.Cand mi l-a dat mie m-am simtit onorata.Onorata ca mi l-a dat mie.E un colier din aur care are pe spate inscriptia L.Bunica spunea ca vine de la Love.Ea imi spunea mereu sa ii iubesc pe toti oameniu din viata mea caci ei au intrat cu un motiv in viata mea.Colierul reprezinta foarte mult pentru mine.Il port mereu la gat.O simt pe bunica aproape purtandu-l.Chiar daca ea nu mai e aici o parte din ea a ramas si va ramane mereu in inimile noastre.
Un lucru este sigur:Voi pretuii mereu acest obiect minunat la fel ca si pe persoana care mi l-a dat.

Blondi111: Multumesc mult! Este o compunere geniala :* :)
Batman17: multumesc.Ma bucur ca te-am putut ajuta.
Alte întrebări interesante