Limba română, întrebare adresată de fgshar, 8 ani în urmă

Va rog din suflet dau coroana


Informații despre școala din Sua , Irlanda, India

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de 2006emma13
2

Răspuns:

SUA

Daca doresti sa urmezi o scoala in SUA, sa stii ca diversitatea din interiorul granitelor americane se aplica si in cazul sistemului educational. Diferentele de structura si concepere a planurilor de invatamant pot starni confuzii in randul elevilor internationali. Cu toate ca standardele educationale sunt trasate de catre guvernul federal american, atributiile cu privire la sistemul educational public revin guvernelor statale.

IRLANDA

În Irlanda, toți copii, indiferent dacă sunt irlandezi sau străini, au dreptul la învăţământ primar şi post-primar gratuit. Toţi copii cu vârste de la 6 la 15 ani sunt obligaţi, prin lege, să urmeze şcoala. Cei mai mulţi copii irlandezi încep şcoala la vârsta de 4 sau 5 ani. Odată ce copilul dumneavoastră s-a înscris la o şcoală el trebuie să o frecventeze zilnic. 

INDIA

În India, modelul sistemului educațional este numit 10+2+3, ceea ce înseamnă că pentru orice copil 10 clase sunt obligatorii. Mulți dintre copii încep școala la 4 ani. Există școli publice și private, iar părinții au opțiunea de a alege ce vor pentru copiii lor. Școlile private au facilități mai bune decât cele administrate de Guvern, dar taxele sunt foarte mari. Majoritatea părinților cred că profesorii din școlile de stat nu sunt bine pregătiți pentru a-i învăța pe copiii lor.

Alte întrebări interesante