Limba română, întrebare adresată de Maddy3, 9 ani în urmă

Va rog din suflet sa ma ajutati . Am nevoie de o compunere cu titlul pe valea oltului 

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de astridastrid789
3

Pe Valea Oltului se gasesc numeroase puncte de atractie turistica. Statiunile Calimanesti-Caciulata, Govora sau Baile Olanesti sunt statiuni balneoclimaterice de mare traditie. De asemenea, in zona exista numeroase manastiri care dau zonei un aer aparte si o fac extrem de atractiva, oferind posibilitati aparte de a petrece vacanta:

Manastirea Cozia, ctitorie a lui Mircea cel Batran, este una dintre cele mai importante asezari de arhitectura si arta medievala din Romania.

- Manastirea Govora dateaza din secolul al XV-lea si a fost refacuta ulterior de Matei Basarab.

- Manastirea Horezu (secolul XVII) este ctitorita de Constantin Brancoveanu si reprezinta cel mai mare ansamblu de arhitectura medievala din Tara Romaneasca: biserica, bolnita, casa domneasca si trei schituri.

- Manastirea dintr-un lemn (satul Francesti) a fost cladita de Matei Basarab intre 1635 si 1636 si detine o bogata colectie de icoane pe sticla si obiecte de cult.




Intreaga zona respira un aer de liniste si pace. 
Peisajele cu urcusuri domoale, verdele padurilor, izvoarele minerale, manastirile si chiar satele completeaza aceasta pace, oferind vizitatorului o vacanta linistitoare si relaxanta.
Alte întrebări interesante