Va rog din suflet sa ma ajutati.Dau coroana
Anexe:
![](https://ro-static.z-dn.net/files/d0d/51b057aae4fd5d83fc459654088c5d7f.jpg)
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
2
Răspuns
Explicație pas cu pas:
a) F(-2) = 1/[(-2)^2 + 1] = 1/5; E(-1/2) = (-1/2)^2/[(-1/2)^2+1] = 1/4/(1/4 + 1) = 1/4 / (1/4 + 4/4) = 1/4 / 5/4 = 1/4 * 4/5 = 1/5 => F(-2) = E(-1/2)
b) F(a) = 1/(a^2 + 1)
E(1/a) = (1/a)^2/[(1/a)^2 + 1] = 1/a^2 / (1/a^2 +1) // Inmultim cu a^2 pe 1
= 1/a^2 / (1/a^2 + a^2/a^2) = 1/a^2 / [a^2/(1 + a^2)] = 1/a^2 * a^2/(a^2 +1) //Simplificam pe a^2 cu a^2 =>1/(a^2 +1) => F(a) = E(1/a)
carat033:
Nu am vazut data, mi-a aparut sa o rezolv
Alte întrebări interesante
Matematică,
8 ani în urmă
Limba română,
8 ani în urmă
Limba română,
8 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Istorie,
9 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă