Ed. tehnologică, întrebare adresată de anonimanonim183, 8 ani în urmă

va rog din sufletttttt
am mare nevoie de ajutor!
chiar nu știu să fac.
dau coroanaaaaaaaaaaa
multumesc anticipat! ​​

Anexe:

albatran: salut NU AI cum sa raspunzi la asa ceva!!
albatran: o tema PRCTICA, tip LABORATOR
albatran: licee alimentare/agricole
anonimanonim183: sunt la liceu economic
anonimanonim183: la profil de turism si alimentatie
anonimanonim183: chiar nu știu ce să fac
anonimanonim183: ca si eu caut sa rezolv

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de DnaValy
2

Verificarea calității fructelor, a produselor industrializate din legume și fructe

Din punct de vedere organoleptic, caisa nr 1 este de talie mai mică, are o pată negricioasă pe coajă ceea ce poate însemna că în interior are un început de mucegai, ceea ce i-a schimbat gustul dar și mirosul i-a dispărut în mod sigur.

Caisa nr 2 are un aspect de fructă sănătoasă, coaja este frumos colorată, sigur are un parfum de caisă coaptă iar la atingere ea are o consistență ideală.

Mărul nr 1 are culoarea foarte frumoasă, coaja este uniformă fără pete, așa că interiorul sigur este sănătos și gustos, pe când mărul nr 2 are niște linii mai întunecate ceea ce înseamnă că miezul este spre putrefacție și în acest caz el nu mai este bun pentru consum, eventual pentru fabricarea de oțet de mere.

Dacă am analiza organoleptic două conserve, de exemplu un gem de caise și o cutie cu mazăre, va trebui să vedem la exterior cum se prezintă borcanul, dacă fructele prelucrate în gem au un aspect normal văzute prin sticla borcanului, iar conserva de mazăre dacă nu este bombată, semn că ea ar avea aer în interior.

Dacă deschidem borcanul de gem, acesta trebuie să aibă o culoare frumoasă, sticloasă și fermă, iar gustul trebuie să fie foarte bun, pentru că dacă este stricat gemul, atunci el este apos, cu miros ciudat și chiar cu mucegai, așa cum poate fi și mazărea, de bună calitate dacă ea este bine prelucrată, sau de o calitate ce nu poate fi consumată, dacă procedeul de fabricare și conservare a fost efectuat defectuos.

Privind etichetele de pe borcanul de gem și de pe conserva de mazăre, ele trebuie să informeze consumatorul cu datele de fabricație, ce conțin ca nutrimenți, dacă au sau nu conservanți chimici și ce valoare energetică au la o anumită greutate.

Mult succes!

Anexe:

anonimanonim183: unde pot gasi poze cu etichetele?
DnaValy: Din un magazin faci poză pe loc! Sau pe google!
anonimanonim183: mulțumesc mult!
DnaValy: Cu plăcere!
Alte întrebări interesante