Va rog din suflettttttttttttt am mare nevoie dau coroana, nu am idei, am caiet studențesc sa aibă, aceasta compunere măcar 100 cuvinte nu știu câte ar trebui sa fie pt 20-30 rânduri...... Mulțumesc anticipat ❤️
Răspunsuri la întrebare
Explicație:
Eu cu parinti mei am ajuns in republica moldova .
M-am întâlnit cu victor care el vorbeste rusa dar stie si romana.
-Buna ziua dumneavoastra nu pareti de a fi de aici . De unde sunteti ?
-Noi suntem din Romania mai precis din Alba Iulia .
-Tu ai vazut veaodata un steag al romaniei ?
-Normal deoarece stegul republici moldovei e aproximativ la fel ca cel al romaniei . Daca doresti am putea sa iti arat scoala la care merg si sa te invat cate un cuvant in limba rusa .
Mama tata am voie ?
-Da te poti duce dar sa nu pleci departe .
-Bine mama .
Si asa Iasmina a invatat 3 cuvinte in limba rusa .
Redactează o compunere în care să prezinți o excursie în Moldova și în care să fie un dialog cu un copil, căruia să-i prezinți un obicei din țara ta
Din totdeauna mi-am dorit să fac o excursie în Republica Moldova, deoarece se învecinează cu România, deci nu este drum prea lung de făcut, pentru că se vorbește limba română, dar și pentru că am cunoscut câțiva moldoveni cu care am simpatizat foarte mult și voiam să îi cunosc la ei acasă, în Chișinău.
Iarna era blândă în anul când voiam noi să facem excursia, așa că am primit invitația chiar în timpul sărbătorilor de iarnă, anul trecut.
Ne-am pregătit bine de drum și am pornit spre Chișinău cu multe cadouri pentru prietenii noștri.
Ei aveau un băiat ce îl văzusem doar în poze, așa că am rămas plăcut surprinși de frumusețea, istețimea, buna purtare și de inteligența lui pentru cei 10 ani.
Sașa, cum se numea el, de cum am deschis ușa casei lor, ne-a asaltat cu întrebările:
- Bună ziua și bine ați venit la noi. Vă las să vă acomodați, apoi vă rog să îmi spuneți un obicei de Crăciun din România, pentru că unii colegi de ai mei nu cred că ar fi la fel ca al nostru cel care se numește "Umblatul cu capra".
Eu am rămas uimită de dezinvoltura lui, așa că am început dialogul cu el imediat:
- Ce vrei să știi, mai exact?
- Câți sunt în trupă, cine conduce, ce se cântă, unde merg ei cu acest alai, ce mai, aș vrea să știu totul;
- Bine, bine, am să îți zic ceea ce știu eu, dar cel mai bine ar fi ca să ne faceți cu toții o vizită în România înainte de Crăciun și astfel tu vei vedea și vei filma totul pentru colegii tăi;
- Super, mulțumesc frumos, sper ca părinții mei să fie de acord.
Astfel, eu am scăpat ca să îi descriu cu lux de amănunte cum sunt dechizați cei ce umblă mascați în capră, ce cântece dansante fac ei, cum sună din clopoțel și bat în tobe și alte astfel de informații.