Geografie, întrebare adresată de ardeleanuandre74, 8 ani în urmă

va rog!e urgent am nevoie de ajutor​

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Floare199
1

3.Mai multe studii arată că Venezuela are cele mai mari rezerve de hidrocarburi de pe planetă, având în vedere depozitele de nisipuri bituminoase în ulei în râul Orinoco. În total, țara ar putea ajunge la cifra de 513 de miliarde de barili de petrol extras, de două ori mai mult ca în Arabia Saudită, potrivit unui studiu efectuat de Serviciul de prospectare geologică al Statelor Unite (USGS). Rezervele de țiței din afara râului Orinoco au atins în anul 2005 o magnitudine de 80.582 milioane de barili.

Resursele naturale regenerabile din Venezuela sunt reprezentate de păduri și pești. La fel de importantă este și apa râurilor care e utilizată pentru generarea de energie electrică și de resurse biotice, mărindu-se numărul terenurilor agricole. Printre resurse neregenerabile sunt cele de petrol, gaze naturale, fier, bauxită, cărbuni, aur, diamante, și altele.

4. china,india,kazakhstan,coreea de nord

5.China

China este de departe cel mai mare producător, consumator și importator de minereu de fier. În 2015 a produs 1.3 miliarde de tone de echivalenți de minereu de fier cu 44% din producția mondială. În 2014, China a produs 1.5 miliarde de tone de minereu brut extras în principal în provinciile Hebei și Liaoning din China continentală. Alte regiuni includ Shanxi, Beijing și părți din Mongolia Interioară.

6.aproape toate tarile maiales china

Pe langa avantajele evidente (inepuizabila si non-poluanta), energia eco inseamna, in primul rand, independenta: nu trebuie sa fie importata, astfel bugetele tarilor vor suferi mai putin daca aceasta va lua amploare in viitor. In al doilea rand, reduce costurile ingrijirii medicale, deoarece nu elimina poluantii, care sunt vinovati de boli grave, cum ar fi anumite cazuri de cancer sau de probleme respiratorii. In plus, acest nou segment in industrie creeaza o multime de noi job-uri, ajutand la dezvoltarea unei economii sanatoase.

 Costurile de instalare mai mari comparativ cu energia traditionala constituie un dezavantaj, precum si faptul ca nu se preteaza la orice tip de casa si zona (inca!). Daca, atunci cand iti construiesti o casa, poti sa alegi (de obicei) daca vei avea soba, centrala, boiler etc., in cazul energiei verzi nu poti alege intre cea geotermala, cea solara si cea eoliana, deoarece ar fi foarte rare cazurile in care toate 3 sunt disponibile in aceeasi zona georgrafica. Insa, viitorul poate schimba toate aceste lucruri si poate aduce o revolutie a acestei industrii, una de care sa beneficieze atat populatia, cat si mediul.

Energia regenerabila are mult mai multe avantaje decat dezavantaje si poate fi o alegere inspirata in majoritatea cazurilor. Desigur, este necesar sa alegi cu atentie, sa te informezi despre acest domeniu si sa ai rabdarea de a face pas cu pas trecerea la energia viitorului.


ardeleanuandre74: mulțumesc mult
Alte întrebări interesante