Istorie, întrebare adresată de mateimaria068, 8 ani în urmă

va rog
e urgent
dau COROANA ​
imi trebuieeee
Nu dati seen
va fac promo pe tik tok sau pe instagram

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Madalinna07
1

Răspuns:

Prima cruciadă a fost inițiată în anul 1095 de către Papa Urban al II-lea pentru a recâștiga controlul asupra orașului sfânt Ierusalim și a Țării Sfinte creștine ce se aflau sub conducerea musulmanilor, dar și pentru a reuni Biserica sub autoritatea papei ca 'arhiepiscop 'asupra întregii lumi.

Astfel, Papa a facut un apel cavalerilor francezi a căror armată a cucerit teritoriile aflate în afara Europei, in Orientul Mijlociu, acesta reprezentand doar inceputul criciadei. Aceasta conducere centralizată efectivă, a plecat pe uscat și pe mare spre Ierusalim și au ocupat orașul în iulie 1099, înființând Regatul Ierusalimului și celealte state cruciate.

Deși acestea au rezistat mai puțin de două sute de ani, prima cruciadă a reprezentat un moment important în expansiunea Lumii occidentale, fiind de asemenea și singura cruciadă — față de multele care au urmat — care și-a atins scopul, respectiv ocuparea Ierusalimului din dorința creștinilor de a rerecupera locure sfinte, inclusiv reunirea Bisericii și recureparea bogățiilor acesteia.


mateimaria068: mersi multtttttt
mateimaria068: da
mateimaria068: Zi tu
mateimaria068: Si îți dau cerere
Alte întrebări interesante