Limba română, întrebare adresată de lari422, 9 ani în urmă

Va rog este urgent doua compuneri nu contează despre ce dau coroana si 5 stele


ioneteemilia00: 5 pcte?! -_-
ioneteemilia00: Pe bune?
lari422: nici nu mam uitat este prea urgent
ioneteemilia00: Sigur..
ioneteemilia00: Deci trebuie sa-ti scriu acum 2 compuneri intregi pentru 5 pcte.
lari422: stii ce daca ai probleme nu te descarca pe mine

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Utilizator anonim
3
Toamna a venit tiptil, ca o hoata, si a furat zilele calduroase ale verii, vacanta copiilor si verdele copacilor. S-a impodobit in culori aramii si pornit pe dealuri ca sa coaca strugurii si sa scoata oamenii la arat si semanat. Apoi, toamna a inceput sa goneasca pasarile calatoare, a mers prin camarile gospodinelor si s-a bucurat de dulceturile din borcane si de legumele puse la pastrat pentru iarna. A pictat  copacii in culori de foc si a argintat iarba cu bruma creand peisaje mirifice. A chemat copiii la scoala cu un sunet de clopotel si s-a inveselit de harmalaia si glumele lor poznase. In sfarsit, fericita de toate cate le-a facut, intr-un iures de frunze, a plecat in graba, gonita de vantul cel rece care prevesteste iarna.

iarna - Este mojlocul iernii. Acum, un spectacol minunat se dezlantuie, o poveste dintr-o carte de copii parca a prins viata. 
Copacii, de la artarii pitici pana la plopii vanjosi, s-au imbracat fiecare cu un pulover argintiu. Cate o mierla ca o bucata de carbune negru mai canta infrigurata o doina de jale.
Micutii fulgi, iscusitii dansatori, fac piruete in bataia vantului iar cand ajung pe pamant fac parca o plecaciune inaintea publicului emotionat. 
Pe cer, norii ca niste plapumi sure privesc spectacolul cu bucurie. Noaptea, dansul fulgilor continua iar lumina delicata a omatului topeste intunericul din jur.


Utilizator anonim: dap :)
Utilizator anonim: dap
Fataa: Este luna februarie si este atita de frumos toata lumea se da cu saniutele cad pe jos fac trenuturi este foarte frumos,dar cel mai frumos este ca in fiecare zi ninge cu fulgi mascati cind ma trezesc repede ma uit pe geam sa vad daca a mai cazut un fulg de nea.Luna februarie este foarte frumoasa dar nici nustiu de ce imi place atit de mult stiu ca in luna februarie este ziua mea poate ca de aceia imi place luna februarie.Sper ca team ajutat enorm de mult.
Răspuns de Fataa
1
Eiarasi primavara si florile infloresc,copacii imuguresc e atit de frumos.De acum a trecut iarna dar as vrea sa vina inapoi sami aduc aminte de cum ne dadeam pe derdelus cu prietenii si cum cadeam jos cum stateam la soba di fata casei si mincam ingetate cu familia.Era atita de frumos.Dar din pacate s-a dus iarna acum a venit primavara multa astepta totul in jur este verde copacii abia imguresc si inverzesc poate ca primavara nu estet un anotimp urit dar poate este si frumos.Primavara cel mai frumos.
Cred ca team ajutat.
Alte întrebări interesante