Vă rog eu mult ,doar exercițiile 5 ,6 și 9,raspunsuri scrise la misto=raportate! Va rog pana joi la ora 12:00,am nevoie rapid de ele
Răspunsuri la întrebare
Răspuns:
Salut! Încerc să te lămuresc dându-ți niște hint-uri.
La problema 5, ca să afli numărul de molecule dintr-un anumit volum sau cantitate de substanță, trebuie mai întâi să afli numărul de moli. Cum? Există mai multe formule pe care le poți aplica pentru a afla nr. de moli: n = m / M; n = N / NA; n = V / Vmolar.
Vmolar = 22,4 (const.);
În funcție de ceea ce cunoaștem, trebuie să aplicăm una dintre formulele astea. Tu ce cunoști? Volumul, cu siguranță! Atunci, care dintre formule se potrivește? Aici trebuie să-ți dai tu seama! :)).
Ok. Acum dacă ai aflat, care crezi că este următorul lucru? Pur și simplu, lucrurile se simplifică. Trebuie să afli numărul de molecule, care se notează cu N și este egal cu produsul dintre numărul de moli și numărul lui Avogadro. Acum, spor la aflat!
La problema 6, este una cu totul și cu totul foarte ușoară! Dacă nu știi, nu te înspăimânta! Vei vedea cât este de ușor. Se obișnuiește să se noteze cu T temperatura măsurată în grade Kelvin și cu t temperatura în grade Celsius.
Temperatura în grade Kelvin se află cu relația:
T = t + 273. Spor la aflat!
Problema 9, încă o problemă foarte ușoară! Mai exact ce cunoști? Sigur, numărul de moli! Acum ce formulă vei folosi ca să afli masa? Iat-o: n = m / M unde:
- m este masa în grame (ceea ce tu nu o cunoști!);
- M este masa molară (la sf. manualului cred că este un tabel cu masa atomică rotunjită, pe acelea le vei folosi!); Reține! Masa molară a CO2 este egală cu suma maselor atomice ale elementelor ce compun substanța!! De ex. C are A = 12, iar O2 are A = 16. Masa molară va fi suma lor, adică 12 + 2 × 16 = 44 g / mol!
Acum, aplică formula și "trage" de acolo masa, care este produsul dintre masa molară și numărul de moli.
Sper că ți-am fost de folos!
O seară faină!
P.S: Dacă ai ceva nelămuriri, nu ezita să lași un comentariu! Te voi ajuta cu drag!