Matematică, întrebare adresată de Andrei919283, 8 ani în urmă

Va rog Exericitiul 5
subpunctul e) (x la adoua + 2x)(x la adoua + 2x - 6) - 16

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de PopaViataTa
1

Răspuns:

(X^2+2x)(x^2-6)-16=

=x^4-6x^2+2x^3-12x-16

Rezultatul rămâne asa pentru ca nu se mai poate reduce

Explicație pas cu pas:

x^y - y reprezinta puterea

in primul rand, desfaci parantezele, inmuktind fiecare termin din prima paranteza cu fiecare element din a doua paranteza (atenție la semne!)

Exemplu:

(6+4)(2-3)=6x2-6x(-3)+4x2+4x(-3)=

=12-18+8-12

= - 8

(x reprezinta înmulțire în calculul de mai sus)

In al doilea rand, poți doar sa calculezi termenii asemenea intee ei, dacă nu sunt termeni asemenea, nu pot fii calculați intre ei

Exemplu:

x + x^2 nu se poate calcula

x + x = 2x


Andrei919283: multumesc
Andrei919283: dar ai sarit ceva
Andrei919283: (X^2+2x)(x^2-6)-16 la a doua parenteza este x la adoua + 2x si dupa -6
Răspuns de imuntean67
1

Răspuns:

(x²+2x)(x²+2x-6)-16=

x⁴+2x³-6x²+2x³+4x²-12x-16=

x⁴+4x³-2x²-10x-16


Andrei919283: Multumesc!
imuntean67: cu drag
Alte întrebări interesante