Limba română, întrebare adresată de Utilizator anonim, 8 ani în urmă

Vă rog faceți o compunere cu Moldova​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de vmihaella29
1

Sunt mândru de țara mea, Moldova, o țară frumoasă cum nu e alta pe lume. Din negura timpului, aceste plaiuri au fost considerate de locuitorii acestor pământuri un colțișor de rai. Codrii seculari, dealurile line și râurile cu ape curate precum cristalul sunt tot atâtea motive de mândrie și bucurie pentru cei care viețuiesc în Moldova.

Încărcată de o istorie zbuciumată, Moldova este o țara care și-a câștigat demnitatea prin lupte și războaie. Niciodată nu a cedat în fața dușmanilor ei, iar idealul locuitorilor acestui pământ mirific a fost neatârnarea față de orice interes străin. Singura supunerea cunoscută în vatra mea străbună, Moldova, a fost în fața lui Dumnezeu. Respectul cuvenit divinității, dar și iubirea față de cele sfinte sunt exprimate prin obiceiuri, tradiții și sărbători populare. Mănăstiri și biserici frumoase, cu o arhitectură deosebită, pot fi întâlnite pe întreg teritoriul Moldovei. Aceste simboluri sfinte, închinate divinității, fac parte din farmecul Moldovei și îi o oferă o identitate unică.

Moldova este patria străbunilor mei, dar și locul în care mă simt cel mai bine. Pentru mine, Moldova reprezintă și va reprezenta pentru totdeauna Acasă. Indiferent de zările spre care mă vor purta pașii, patria mea, Moldova, va fi mereu în inima și în sufletul meu.


Utilizator anonim: ms
Răspuns de ai7242587
0

Răspuns:

Eu merg la Moldova cu familia și neamurile mele. Acolo este locul nostru preferat . Mergem aproape în fiecare an. N-e plăcere mult călătorim, mai alea la Moldova. Îmi doresc merg aproape în fiecare zi acolo este locul meu preferat și va fi în continuare

Alte întrebări interesante