Limba română, întrebare adresată de Andri07, 8 ani în urmă

Va rog faceți rezumat la textul "Delfinul"
de George Meniuc va rog frumos!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de MagicGirl1112
3

☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆

In opera scrisa de George Meniuc se vorbeste despre viata subacvatica  delfinilor.Delfinul Dikomes,personajul principal este un personaj  pozitiv. Aventurile lui sunt descrise in cautarea iubitei sale,Ursula. Dikomes a fost mintit de un personaj negativ, tot delfin, pe nume Zbrog, insa gandul la Ursula nu-l putea opri sa o caute. Acesta l-a intrebat si pe batranul Nardus, care i-a spus ca Ursul ar putea fi prinsa de oameni si pusa in bazine cu apa.Delfinul Dikomes a strabatut multe mari, s-a intors in Marea Neagra, locul unde s-a nascut si el si Ursula. 

 Asa au fost delfinii de sute de ani, tot incearca sa inteleaga griul oamenilor si pentru ce sunt prinsi delfinii de catre ei, ramanand delfinii cu ochii deschisi, vrand sa inteleaga lumea.☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆

☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆

Sper ca te-am ajutat!

O zi suuper!


MagicGirl1112: aaa.....pot sa iti scriu aici,in comentarii pt. ca tot ma da afara cand apas pe edit... :(
MagicGirl1112: iti scriu aici
Andri07: Ok
MagicGirl1112: am scris raspunsul aici insa e prea lung si l-am copiat ca sa il impart in mai multe parti ca sa ti-l trimit.
MagicGirl1112: Delfinul Dikomes este personajul principal din opera lui George Meniuc.Acesta este indragostiti de Ursula si o cauta pe aceasta peste tot.Nici Nardus ,batrinul delfin,nu stia nimic,despre aceasta.Mai afla ca in Babilonul Lingvistic de pe pamint doar limba delfinilor lipseste .Si ca Invatatii au descoperit asemanare dintre creierul omului si a delfinului. Vestea ca Ursula il astepta linga tarmul Tauridei n-o putea crede .Oamenii nu-i intelegeau  suferinta .
MagicGirl1112: Delfinul Diknomes se stradui sa inteleaga viata oamenilor.Ii considera de aceeasi familie cu acesta.Ii intelegea ,dar acum in zadar le comunica durerea.Delfinul Dikomes,inotand spre Marea Neagra,a auzit-o pe Ursula,iiar acesta aflat ca Zbrog  a cazut aseara sub harpon.
MagicGirl1112: Ea  l-a vazut ultima data .Desi Zbrog a spus ca Ursula se afla la circ, vestea despre Zbrog l-a speriat pe Dikomes.Intilnirea cu Ursula constituie momentul culminant .Delfinul era fericit vroia doar sa-l inteleaga lumea .
MagicGirl1112: e ok?e cam lung acum dar m-a luat povestea ;,)
Andri07: Mersi
MagicGirl1112: cu placere :D
Alte întrebări interesante