Limba română, întrebare adresată de AndriushaTop, 8 ani în urmă

Va rog fisa de lectura pentru Hagi Tudose! Dau coroana!! : Titlul ; Autorul ; Editura ; Anul Apariției ; Ce personaj te-a impresionat cel mai mult? De ce? ; Prezintă pe scurt subiectul ; Caracterizarea Lui Hagi Tudose ​


asd282: Marcela. 16

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de mortalbastard10
3

Titlul: Hagi Tudose.

Autorul: Barbu Ștefănescu.

Editura: Socec.

Anul apariției: 1903.

Personajul: Cel mai mult ma impresionat personajul principal Hagi Tudose, fiind un om bogat, cu niște idealuri de nimic, în fugă după avere, după economie și toate celelalte uitase de sine, devenise un animal, lacom și zgârcit, ce nu-și permitea nimic și murind în chinuri de foame și de frig. Și mă întreb, oare meritase?

Subiectul: Acumularea primitivă de capital, economia pe sine, viața în deplină sărăcie, fiind deținător de sume mari.

Caracterizarea personajului: Hagi Tudose este caracterizat atât în mod direct, cât și indirect. Cea mai importantă semnificație o poartă faptele și vorbele personajului. Autorul realizează parte din portretul fizic al acestuia: «Purta pe umeri o scurteică din lastic, galbenă, spălăcită, pătată de untdelemn și picată cu ceară.». Obsesia acestuia pentru a economisi bani (arghirofilia) se transformă gradual într-un caz patologic, ajungând să-i amenințe existența în mod radical.


AndriushaTop: Mulțumesc mult!!
mortalbastard10: nu-i pentru ce.
Alte întrebări interesante