Istorie, întrebare adresată de anaesteraciuca, 8 ani în urmă

va rog frumos ajută-mă! este urgent voi da coroane și aprecieri. Trebuie sa scot ideile principale dintr-un text, dar nu pot înțelege nici cum textul. va rog frumos ajută-mă! ​

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de manolemadalina8837
1

Răspuns:

1 eforturile de mentinere a unui echilibru , intre puterile europei au fost sortite esecului, esecul acesta a condus la desfasurarea primului razboi mondial, dupa acesta evenimentele nefericite au continuat, al doilea razboi mondial , razboiul rece..sunt evenimente care au bulversat viata politica a secolului xx.Romania a incercat sa i si depaseasca conditia de tara mica, si fara un statut sigur, si sa tina cont tot timpul de interesul national, ajungand sa fie un factor politic activ.Astfel la sfarsitul secolului Romania este menbra a Triplei Aliante. In 1914 Romania i si declara neutralitatea.in anul 1916 romania devine aliata blocului Anglo_ francez lucru ce determina reusita ,, Romaniei Mari,,. Aceste actiuni politice sunt mentinute pana in preajma celui de al doilea razboi mondial cand Romania se implica in mai multe initiative politice de mentinere a pacii printre care enumeram:Mica intelegere din anul 1921. Si intelegerea balcanica din anul1934.


anaesteraciuca: Scuze, am vrut sa apasă mai multe steluțe. Este prima oara când folosesc aplicația. Am crezut ca trebuie sa selectez fiecare steluța!
Alte întrebări interesante