Istorie, întrebare adresată de andreeanicoletamoise, 8 ani în urmă

Vă rog frumos ajutați-mă!!!!​

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de sarale
1

a.

Conchistadorii adica cuceritorii.Se refera la spanioli care au venit in America (Mexic, Peru ) si , beneficiind de arme de foc si tehnici de lupta mult mai avansate au distrus aceste civilizatii intalnite mayasi, azteci , incasi .

b. Echipamentul unui conchistador era format dintr-un coif inalt cu viziera, platosa si aparatoare pentru brate, pe sub aceasta purtand o camasa din fire naturale, iar in picioare purtau cizme de piele. Armele lor erau sabiile si sulitele, scuturile obtinute din prelucrarea fierului de buna calitate, dar si arme de foc.

c. deosebire1: europenii dispuneau de arme de foc si arme de metal, pe cand americanii dispuneau de săgeți și pumnale de piatră.

deosebire2: localnicii aveau cai pe cand europenii nu.

d. cauze:

1.europenii, detinatori ai armelor de foc, cuceresc populatii care lupta cu arme primitive

2. spaniolii si portughezii, primii ajunsi in America si-au propus sa aduca in subordinea statelor iberice teritorii cat mai intinse interesati fiind de resursele pe care le puteau exploata

consecințe:

1. Raspandirea civiliatiei europene si a crestinismului

2. Infiintarea imperiilor coloniale moderne

e. Marile descoperiri realizate de a lungul timpului, cele care au facut ca pământul si societatea de azi sa fie in felul in care le cunoaștem sunt produsul curiozității, îmbogățind spiritul de aventură, sistemul cunoașterii, insa si lăcomia europenilor. În speranța unei îmbogățiri rapide s au folosit de tot felul de mijloace precum navigația, pentru a cuceri lumea. Prin acest proces de explorare si imbinare a culturilor, au

îmbogățit permanent harta cu noile lor descoperiri.

De astfel si econmia s a dezvoltat de asemeneaprin identificarea unor noi rute comerciale intre Europa si Orient, misionarismul a contribuit la raspandirea crestinismului, iar lupta pentru colonii a devenit un motiv principal de conflicte intre marile puteri europene.

Așadar, curiozitatea, dorința umană de explorare și dezvoltare au modelat lumea cunoscută de azi să fie astfel.

Alte întrebări interesante