Matematică, întrebare adresată de rozicuta, 10 ani în urmă

va rog frumos ajutati-ma ...(15^3-6^2 ):(-3x) va rog frumos


andreikzro: Ce se cere?

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de rozicutadraguta
0
(15^3-6^2)÷(-3x)= (3375-36)÷(-3x)= 3339÷(-3x)= X=3339÷(-3) X=-1113
Răspuns de andreikzro
0
(15^3-6^2 ):(-3x)=[(5×3)³-(2×3)²]:(-3x)=[5³×3³-(2²×3²]:(-3x)=[3²(5³×3-2²)]:(-3x)=-3(5³×3-2²):x. Am simplificat cu 3 si am scos semnul "-" in fata. Acum se poate calcula paranteza, dar nu castigam mare lucru. Nu cumva exercitiul era altfel?

andreikzro: Da! -1113/x. Nu doar -1113!
Alte întrebări interesante