Istorie, întrebare adresată de oksanikak, 9 ani în urmă

Vă rog frumos ajutați-mă , Determinați câte 2-3 schimbări care au avut loc în societatea capitalistă la răscrucea sec.19 și 20 .
a. Imperiul German
b. Marea Britanie
c Republica a 3-a Franceză
d. Italia
e. Imperiul Austro-Ungar
f. Imperiul Rus
Vă roogg muullttt:(

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Utilizator anonim
95
a. Imperiul German (devine din ce in ce mai puternic amenintand pacea Europei, pune foarte mult accent pe industrializare) 
b. Marea Britanie (desi avea cel mai mare imperiu de pe glob, anglia incepe sa si piarda autoritatea pe fondul miscarilor de eliberare nationala din China, India etc; se apropie strategic cat mai mult de pozitia SUA)
c Republica a 3-a Franceză  (slabita dupa razboiul din 1871 cu germanii, francezii isi revin relativ repede si continua expansiunea coloniala in Africa, apar marile fabrici)
d. Italia (ajunsa proaspat in randul statelor nationale europene, italia se laseaza intr o ampla campanie de dezvoltare economica si va urmari cucerirea de teritorii pentru crearea unui imperiu colonial italian in nordul Africii )
e. Imperiul Austro-Ungar (slabit in urma razboiaelor cu italienii si germanii austriecii cedeaza o parte din puterea politica din cadrul imperiului in favoarea ungurilor, ceea ce le permite supravietuirea imperiului austro ungar;  continua seria de conflicte militare cu turcii)
f. Imperiul Rus (ajuns la maxima expansiune teritoriala, imperiul rus e slabit politic si militar, au loc o serie de miscari revolutionare)

oksanikak: Îții mullțuuummmmeessssccccc :3 
Utilizator anonim: de nada!!
Alte întrebări interesante