Limba română, întrebare adresată de Utilizator anonim, 8 ani în urmă

Va rog frumos ajutați-ma la romana !!​

Anexe:

Utilizator anonim: nu contează cât este dar sa fie lunga ! esti o drăguță ca ai alea sa iti pierzi din timpul tau,doar ma ajuta pe mine

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Farben
1

O frunză în adierea vântului  

  Soarele timid se ascunde printre norii cenușii și plini de mii de picuri de ploaie. Aceștia se strâng rând pe rând, întunecând cerul. Ploaia rece cade din înălțimi ca o mângâiere pentru pământul uscat de vară.

   Satul bunicilor prindea ușor, ușor o culoare asemenea ruginei. Frunzele ruginii se confundau cu acoperișurile caselor bătrânești. Stăteam în grădina bunicilor și priveam nucul cel bătrân. O frunză în adierea vântului dansa primul și ultimul său dans de toamnă. Au urmat-o și alte frunze de-a lungul săptămânii, formându-se un covor ruginiu care încălzea pământul rece. Ultima haină a acestuia, până la venirea iernii și a zăpezii sale.

  Mirosul plăcintelor calde ale bunicii se simțeau din grădina în care stăteam să admir natura într-o continuă schimbare. În fiecare săptămână observam schimbările de culoare, de temperaturp și mă impresiona această transformare a naturii. Moartea frunzelor, plecarea păsărilor călătoare și natura pustie de toamnă care aștepta frigul iernii, înghețul total, ca mai apoi să renască în minunatul anotimp al primăverii. Ce metamorfoză splendidă! Mă îndrept spre bucătărie și o găsesc pe bunica sufocată de căldură și mai ales de atâtea treburi! Ea nu poate să-mi transmită căldura și parcă uit de toamna rece când sunt lângă ea. Iar plăcintele ei gustoase mă fac să o iubesc și mai mult. Vorba aceea dragostea trece și prin stomac!  

  Bunicul taie lemne în spatele casei bucuros că ploaia a mai stat și se mai poate face treabă prin curte. I-am ajutat pe bunici la treburi în acea zi de toamnă. Bunica punea murături, eu făceam curățenia de toamnă prin casă și bunicul pregătea lemne pentru foc pentru toamna târzie și rece.  


Utilizator anonim: Mulțumesc mult @farben. Aprecie modul în care răspunzi! Esti minunata
Farben: Cu drag!
Utilizator anonim: daca te rog si ei ceva sper sa nu te superi trebuie facuta de 2 pagini si nu am două am de abia 1
Utilizator anonim: si nu stii ce sa fac ..
Utilizator anonim: stiu *
Utilizator anonim: te rog @farben
Utilizator anonim: stiu ca si tu depui eforturi însă sa stii ca faci oameni fericiți!
Alte întrebări interesante