Limba română, întrebare adresată de Utilizator anonim, 8 ani în urmă

Va rog frumos ajutati-ma la subiectul 1 A

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Utilizator anonim
86
1. Secventa data ilustreaza mentalitatea gresita a oamenilor in ceea ce priveste credinta si religia, datorita diferentelor de cult si educatie, unificarea si armonizarea cultelor crestine era asemenea existentei a doua suflete intr-un trup, lucru imposibil.

2. Numele scriitorului la care se refera Raul Popescu este Ismail Kadare.

3. Originalitatea scriitorului consta in redactarea povestilor din care poti extrage invataminte, consta in cultivarea si complexitatea oferirii de date ale trecutului si nu in ultimul rand, asa cum reiese din ultima fraza ,, Povestirile lui Kadare sunt niste parabole,...., si niste splendide metafore.".

4. Un argument adus de catre autorul articolului in favoarea opiniei sale este complexitatea si detalierea operei ,,Biserica Sfanta Sofia", pe care o prezinta in articol.

5. O semnificatie a enuntului este ca, Kadare prezinta adevarul si viziunea sa prin metafore ,,Este ca si cum ar fi putut exista doua suflete intr-un singur trup.".
Alta semnificatie desprinsa este moralitatea operelor scriitorului Kadare si totodata, operele sale au un sens, un subiect in jurul caruia este conturata intreaga opera.

Utilizator anonim: Multumesc din suflet!!
Alte întrebări interesante