Matematică, întrebare adresată de neagusimovxa0k, 9 ani în urmă

Vă rog frumos ajutați-mă și explicați-mi cum se calculează

Anexe:

iakabcristina2: Foarte rau se vad semnele de operatie... Si voi gresi, inducandu-te si pe tine in eroare... Mi-ai fi de un real ajutor sa imi dictezi, in ordine, semnele, asa cum apar in carte... Poza le-a cam ''neclarificat'', ca sa spun asa...
dharma: In principiu se inmulteste fiecare termen din prima paranteza cu termenii din a doua paranteza
neagusimovxa0k: (√5-√3) (√5+√3)
neagusimovxa0k: (1+3√2) (1-2√2)
neagusimovxa0k: (3+√3) (2+√3)
neagusimovxa0k: (2√2-√3) (3√2-2√3)
dharma: Rezolvare : (1 + 3√2) (1-2√2) = 1 x (1-2√2) + 3√2 x (1-2√2) = 1 x 1 - 1 x 2√2 + 3√2 x 1 - 3√2 x 2√2 = 1 -2√2 + 3√2 - 3 x 2 x √2 x √2 = 1 + 1√2 - 6√2 x √2 = 1 + √2 - 6√(2x2) = 1 + √2 -6√4 = 1 + √2 - 6 x 2 = 1 + √2 -12 = -11 + √2
dharma: Rezolvare : (3+√3) (2+√3) = 3x2 + 3x√3 + √3x2 +√3x√3 = 6 +3√3 +2√3 +√9 = 6 + 3√3 +2√3 + 3 (radical din 9 este 3) = 9 + 5√3 (radicalii daca au aceeasi valoare sub radical se aduna intre ei pastrand radicalul si adunand numarul din fata 2√3 + √3 = 3√3 daca nu este numar in fata radicalului considera ca este 1 defapt)
dharma: Rezolvare: (2√2-√3)(3√2-2√3) = 2√2 * 3√2 + 2√2 * (- 2√3) -√3 * 3√2 - √3 * (- 2√3) = se inmultesc atat numerele din fata radicalului cat si radicalii astfel = 2*3*√2*√2 (aici + devine minus deoarece +*- egal -) - 2*2√2*√3 - 3√2*√3 (aici avem -*- care egal +) + 2√3*√3 = 6√4 - 4√6 - 3√6 + 2√9 = 6*2 -7√6 + 2*3 = 12 - 7√6 + 6 = 18 - 7√6 .
dharma: sper ca te-am ajutat bafta

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de dharma
0
(√5-√3) (√5+√3) = √5 x √5 + √5 x √3 - √3 x √5 - √3 x √3 = √5x5 - √3x3 = √25 - √9 = 5 - 3 = 2

√5x √3 este tot una cu √3x √5 unul avand semnul + si celalalt - aceastea se reduc, dispar

dharma: Ai grija la semne + x + = + , + x - = - , - x + = - si - x- = -
dharma: Ca sa desfaci parantezele inmultesti pe rand primul termen din prima paranteza cu fiecare termen di a doua paranteza respectand semnele + sau -
dharma: dupa ce termini de inmultit primul termen cu fiecare din a doua paranteza urmeaza am 2 lea termen din prima paranteza de inmultit cu fiecare element din a 2 a paranteza
Alte întrebări interesante