Limba română, întrebare adresată de rili, 9 ani în urmă

va rog frumos ajutatima. dau coroana ( •. •)

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de dyana15alexia
2
Mai întâi , bobul creste din ce în ce mai mult . Omul culege bobul . Bobul , ajunge într-o mașinărie speciala pentru el . De acolo , bobul ajunge intr- un magazin unde este vândut unei gospodine care vrea sa facă pâine . Bobul este preparat și transformat în pâine . ASTA A FOST PĂREREA MEA ! SUCCES !

dyana15alexia: Coroniță ?
rili: ți-am dat
dyana15alexia: Mulțumesc mult ! <3
Răspuns de bebedumi70
1
       Un baietel, fascinat de painea pe care o tine in mana si,din care mananca cu atata pofta, il intreaba pe tatal sau:
           - Tati...,de unde vine painea asta?....si, cum se face ,ca este asa de buna !....Tatal, putin ravasit, ii raspunse in pripa: 
           - Din bobul de grau vine fiule, el o face sa fie asa de buna!   
           -Dar...,tataaa!...; bobul bobul de grau este atat de miiic si neajutoraaat. incat nu cred c-ar fi instare sa faca o asemenea minunatie!   Atunci..., tatal se vazu nevoit sa inventeze o poveste. Si cum nu putea altfel, incepu ai spune ,,Povestea Bobului de Grau": 
             - Dragul meu...,bobul de grau este la fel de mic ca si tine si...,nu reusi sa-si termine ideea ca cel mic, zise: 
             -Dar...,eu sunt maaare...! 
       Tatal zambi si isi continua povestea:
              -Dupa cum iti spuneam, bobul de grau este putin mai mic decat tine, si intr-o zi se va face si el mare ,apoi,se va transforma in ceva maret si grandios ca painea pe care tu, o tii acum in mana. Inainte de asta, insa, el trece prin multe transformari. 
       La inceput este pus in pamant si lasat acolo pana se face maresi puternic. Din bob, iese spicul de grau care  aduce cu el ,si  mai multe boabe de grau ,iar asta inseamna ca bobul s-a inmultit....; urmand ca mai apoi sa fie cules  si pus in hambare. Din hambare, este dus la moara unde se transforma din nou..., de aceasta data, in faina ;ca mai apoi ,faina sa ajunga peste tot  : in casele oamenilor; in brutarii si patiserii; in pizzerii si magazine.De aici, ramane ca bobul de grau , acum faina , sa se lase modelat in functie de  gustul si creativitatea oamenilor. Acum , dragul meu, tii in mana o paine, dar ieri ai mancat doi covrigei si mai devreme o prajitura....; ei bine, fara bobul de grau, toate aceste bunatati n-ar exista iar tu micutule, n-ai  mai creste mare si frumos.
            Baietelul fu uimit de cele auzite si spuse:
                 - Tati, bobul de grau este mult mai mare si mai puternic decat mine iar eu, nu pot sa fac altceva decat sa ma inclin in fata lui! 

bebedumi70: am gresit ici- colea, repara tu...( daca-ti place) .....asa se intampla cand nu esti atent ;scuzeee
Alte întrebări interesante