Limba română, întrebare adresată de elizasilaghi, 8 ani în urmă

Va rog frumos
Ajutdtims la compunerea și mai am doua
Vedeți profilul

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de ajutorlateme31
2

Răspuns:

Anton Lupan a facut si el cale intoarsa pana la Penelopa, unde i-a spus lui Ieremia ca vor ramane la Sulina, si unde l-a convins pe Gherasim, carmaciul, sa-l urmeze. Fiecare avea taina lui, Ieremia, Gherasim, Ismail, dar cea a lui Anton Lupan era cea mai misterioasa. Pe la saptesprezece ani, a luat vaporul Arhiducele Abrecht catre Franta, pentru a merge la studii.

Ajuns la destinatie, s-a inscris la liceul si apoi la Politehnica din Paris, unde a studia zece ani si unde si-a facut un prieten bun, Pierre ....

Toate panzele sus - Radu Tudoran

Printre ei, Anton Lupan il recunoaşte imediat pe cârmaciul corabiei, Gherasim, prieten vechi de-al lui.

Calatoria

Rolul copilului este in mod dominant interogativ. Celalalt rol al maturului, este nu numai al unei varste, deci al unui nivel de cunoastere.

Amintiri din copilarie - scurta descriere

Mama sa îi luase toate hainele, drept răsplată pentru chiul. La sosirea lui acasă, mama, ca toate mamele din lume, l-a certat cu blândeţe, apoi l-a iertat.

Cat de retrograd este Eminescu - Radu Mihai Crisan

Intrigată, am pus mâna pe telefon şi, după ce-am luat de la Informaţii numărul, am sunat la Cartea Universitară, rugându-i să-mi înlesnească un dialog cu autorul, domnul doctor în economie Radu Mihai Crişan, prezent astăzi, alături de mine, în studio.

Explicație:

Nu știu dacă este corect ca nu am văzut textul tău dar aici am spus pe scurt povestea


elizasilaghi: Mă mă ajuți la una
elizasilaghi: Despre o compunere in viitor
ajutorlateme31: da
elizasilaghi: Ms
Alte întrebări interesante