va rog frumos!!!! am nevoie de explicație ca sa pot înțelege,dacă se poate,multumesc!
Anexe:
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
1
Răspuns:
94+42√5
Explicație pas cu pas:
În cadrul expresiei E(x) înlocuim pe x cu valoarea (1+√5).
Ulterior, folosim formulele de calcul:
(a+b)⁴ = a⁴+4a³b+6a²b²+4ab³+b⁴
(a+b)³ = a³+3a²b+3ab²+b³
(a+b)² = a²+2ab+b²
E(1+√5) = (1+√5)⁴ + 2(1+√5)³ + (1+√5)²
= 1+4√5+6×5+4×5√5+25 + 2(1+3√5+3×5+5√5) + 1+2√5+5
= 56+24√5 + 2+6√5+30+10√5 + 6+2√5
= 94+42√5
mariadenisa2006783:
Mulțumesc tare mult,m ai ajutat enorm!!
Alte întrebări interesante
Matematică,
8 ani în urmă
Matematică,
8 ani în urmă
Fizică,
8 ani în urmă
Matematică,
8 ani în urmă
Matematică,
8 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Chimie,
9 ani în urmă