Limba română, întrebare adresată de mezeimonami26, 8 ani în urmă

Va rog frumos, caracterizarea personajului Cosimo din Baronul din copaci, 150 de cuvinte

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de luminiagaisteanu
7

Cosimo este un personaj masculin, individual și complex ale cărui trăsături sunt prezentate în mod indirect, atât prin observațiile naratorului, fratele său Biagio, cât și prin comportamentul lui, atitudinea sa și relațiile cu celelalte personaje. Cosimo este pentru toți cunoscuții lui un om cu adevarat «original», un individ ciudat, dar bun și inteligent. Particularitățile acestui personaj dau unicitate poveștii scrise de Calvino, și îl consacrează pe Cosimo ca fiind unul dintre cele mai interesante personaje din literatura universală.

Acțiunea debutează cu refuzul încăpățânat al lui Cosimo de a mânca ceea ce pregătise sora sa. Deși mâncarea ei era dezgustătoare – întrucât Battista se răzbuna pe familia ei prin bucatele pe care le pregătea – refuzul lui Cosimo nu a fost primit bine. Cosimo era fiul cel mare al familiei, moștenitorul titlului și al averii familiei Piovasco di Rondo

Cosimo este, bineînțeles, cel mai bine conturat și complex personaj. Om original, neobișnuit, care se autoexilează din lumea terestră a normelor și obligațiilor și se adăpostește în lumea copacilor, a ideilor, Cosimo este de departe unul dintre cele mai interesante personaje ale literaturii universale. Părinții acestuia sunt, de asemenea, foarte bine prezentați. Baronul Arminio Piovasco di Rondo este un bărbat bun, dar sever, care își pune toate speranțele în fiul său Cosimo, întâiul său fiu și moștenitorul titlului de baron. Arminio se străduiește mult să îl învețe pe Cosimo tot ceea ce trebuie să știe un nobil, și, deși nu acceptă decizia fiului său de a rămâne în copaci, continuă să îi plătească un tutore, asigurându-i educația necesară.


mezeimonami26: Multumesc frumos
luminiagaisteanu: Cu plăcere!
luminiagaisteanu: Sa imi spui daca ți-a fost de ajutor si ce a spus profesoara ta❤
mezeimonami26: Bine❤️ms mult
luminiagaisteanu: Sunt 256 cuvinte
luminiagaisteanu: cred ca sunt de ajuns
Alte întrebări interesante