Studii sociale, întrebare adresată de dragostatar0, 8 ani în urmă

va rog frumos cat de repede se poate un proiect de minim o pagina despre traditii si obiceiuri ce inseamna pentru ce sunt importante. ofer coroana​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de virginiamunteanu83
2

Tradiția (lat. traditionem, acc. traditio = a inmâna, a da mai departe) înseamnă transmiterea continuă a unui conținut cultural de-a lungul istoriei de la un eveniment generator sau un trecut imemorabil. Acest patrimoniu intangibil poate fi vectorul identității unei comunități umane. În sensul său absolut, tradiția este o memorie și o idee, într-un cuvânt, o conștiință colectivă;, alături de datoria de a transmite mai departe și a îmbogăți. Cu articolul nedefinit, o tradiție poate însemna, totodată ,o mișcare religioasă sau, mai degrabă, o anumită practică simbolică, cum ar fi, spre exemplu, tradițiile populare.

Tradițiile și obiceiurile din punctul meu de vedere sunt importante. Astfel sunt amintite și neuitate sărbătorile. Sunt comemorați Sfinții etc.

Sper sa fie corect. Nu prea am inspirație la ora 23:04...


dragostatar0: stai un pic
virginiamunteanu83: spune concret, că nu înțeleg.
virginiamunteanu83: spune concret, că nu înțeleg.
dragostatar0: ok imediat
virginiamunteanu83: bine. astept
dragostatar0: gata
dragostatar0: trebuie sa scriu ce inseamna tradițiile si obiceiurile si penteu ce sunt importante
dragostatar0: multumesc
dragostatar0: din nou
virginiamunteanu83: cu plăcere
Răspuns de maramot
3

Răspuns:

Traditiile si obiceiurile sunt transmise din generație in generație între persoanele care fac parte din aceeași societate culturala. Traditiile pot sa difere de la o cultura la alta, fiind simbolizate prin diferite activitati. De-a lungul istoriei acestea s-au răspândit, astfel încât si alte popoare au preluat din traditiile si obiceiurile străine, adaptand sărbătorile altor culturi.

Acestea sunt importante pentru diferențierea popoarelor, făcând traditiile unice pentru istoria care o au in spate, la fel ca zecii de ani in care acestea s-au pastrat si s-au transmis timp de generatii intregi.


dragostatar0: mersi si pentru raspunsul tau
maramot: np, sper ca poate te ajuta cu ceva
dragostatar0: da iti multumesc foarte mult
Alte întrebări interesante