Va rog frumos,cine mă poate ajuta la acest exercițiu? Va rog să fie câtuși de cât explicat că să-l am ca model pt teză
(3x+5)-6(x-2)=4(x-2)-5(x-4)
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
3
Se deschid parantezele, inmultind termenul din fața lor cu fiecare termen din paranteze, RESPECTÂND semnele.
3x+5-6x+12=4x-8-5x+20
-3x+17=-x+12
-3x+x=-17+12
-2x=-5
x=5/2
3x+5-6x+12=4x-8-5x+20
-3x+17=-x+12
-3x+x=-17+12
-2x=-5
x=5/2
Alte întrebări interesante
Matematică,
8 ani în urmă
Fizică,
8 ani în urmă
Engleza,
8 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Chimie,
9 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă