Studii sociale, întrebare adresată de victorchioresc, 8 ani în urmă

va rog frumos:Compuneti o mica poveste despre modul sanatos de viata,,,,,Varza,,,,,mirodeniile si sanatatea''.va rog dau 100 puncte plus coroana plus multumesc!!!??


ArabadjiTaniusa: modul de viata sanatos este unul dintre viciile care ne framinta atunci cind mincam nesanatos .pentru acesta este nevoie de a impune o dieta echilibrata pe care sa o respectam pentru sanatate si o forma mai buna a corpului nostru

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de anetud
8
"O minte sanatoasa intr-un corp sanatos" inseamna o alimentatie echilibrata, bogata in proteine si vegetale, miscare zilnica, precum si respectatul orelor de somn. Cu totii ne dorim o viata lunga si fericita unde bolile si necazurile sa nu ne atinga. Fructele si legumele ar trebui sa ocupe un loc important in viata noastra. 80 % din sanatatea noastra depinde de aceste lucruri. Totodata trebuie sa eliminam stresul si gandirea negativa. Aceste lucruri ne influienteaza modul de viata.
De exemplu, una dintre legumele care are efecte pozitive asupra sanatatii este varza. Ea poate fi consumata atat cruda cat si gatita fara a-si schimba proprietatile. Printre beneficiile ei, amintim: bogata in fibre, indicata in tratamentul ulcerului, contine vitamina C, contine acid lactic. 
Plantele aromatice si mirodeniile sunt ingrediente culinare cu efecte pozitive asupra organismului. Acestea pot inlocui sarea cu succes fara sa creasca aportul de calorii. printre condimentele cu efect benefic asupra sanatatii, amintim: piperul, usturoiul, scortisoara, menta, chimenul, salvia, anasonul,etc.
De retinut insa este faptul ca, prepararea mancarurilor fara condimente raman lipsite de gust.
Insa, toate din cele de mai sus, trebuiesc consumate fara exces.


Alte întrebări interesante