Limba română, întrebare adresată de seb200528, 8 ani în urmă

☆Va rog frumos dau coroana, 5 stele si inimă.
Scrie o compunere de 100 de cuvinte în care să argumentezi că textul ,,Toate Pânzele Sus" este un text epic al scriitorului "Radu Tudoran"☆​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de badshark596
12

Răspuns:

,,Toate pânzele sus" aparține genului epic deoarece îndeplinește toate caracteristicile acestuia.

Genul epic este specia literară în care naratorul își exprimă în mod indirect sentimentele,apelând la naratorul personaj sau la alte personaje. O prima caracteristică este prezenta de personaje, ele fiind prezente la toate momentele acțiunii.:,,Anton Lupan,Pierre Vaillant" etc.

Cea de-a doua caracteristică este prezenta figurilor de stil,ele având un efect enorm asupra noastră de a ne atrage în adâncul operei. :,,Cei doi prieteni munciseră împreună la construirea drumului de fier la Stambul".

O ultimă caracteristică este apariția imaginilor artistice care și ele au un efect asemânător , acestea fiind :,,După cinci ani, Anton se întoarce în țară, la Brăila și verifică din nou dacă a mai apărut vreo veste despre Pierre, fără rezultat însă. "

Prin prezența acestor caracteristici se poate considera că opera "Toate Pânzele Sus" scrisă de către Radu Tudoran aparține genului epic .


seb200528: mersi mult
badshark596: Cu multă plăcere!
seb200528: Salut imi poti raspunde la ultima întrebare pe care am pus o ?
seb200528: nu e mult de scris
seb200528: cat poti tu de acolo
Alte întrebări interesante