Limba română, întrebare adresată de Utilizator anonim, 8 ani în urmă

va rog frumos,dau coroana!
Scrie o compunere de 150 200 de cuvinte în care să prezinți pasiunea.
In redactarea compunerii,vei avea în vedere:
-sa utilizezi persoana |;
-sa folosești unele elemente afective(figuri de stil,imagini artistice);
-sa precizezi felul în care ți ai descoperit pasiunea;
-sa respecți precizarea privind numărul de cuvinte;
-sa respecți regulile de redactare (norme de ortografie,de punctuatie, așezare in pagină.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de ralucamitiu1
15

Vise cu aripi

Când mi-am descoperit eu pasiunea, vedeam cerul. Vedeam norii. Vedeam libertatea care mă împingea spre necunoscut și infinit. Poate aveam aripi, dar eram un copil care nu știa ce sunt ființele zburătoare. Totuși, mă simțeam ca una...

Cuvântul pasiune ne spune că pasiunea este suferinţă, adică exact frustrarea pe care o simți până îți găseşti sensul. Pasiunea aşadar, este suferinţa de bunăvoie pentru un drum şi un sens ales de noi în mod conștient. Pentru mine pasiunea este mai mult răspunsul la întrebarea "pentru ce anume sunt dispus să îndur orice suferinţă?". Suferința mea a însemnat sa-mi sacrific multe zile studiind pentru a ajunge pilot de planor. Am visat la asta din prima secundă în care mama mă arunca în sus și ma prindea în brate cand eram copilaș. Si de atunci, in fiecare vara când stateam întinsă pe iarba ma gândeam cum ar fi să zbor? Să fiu stăpânul locului unde privirea mi-a fost înălțată atâta timp? Sa îmi depășesc limitele, sfidând gravitația. Cred că răspunsul tuturor acestor intreabri mi le-a redat zborul. Așa mi-am descoperit pasiunea, dorind sa fiu stăpânul propriului meu zbor.

Nici un lucru maret din lume nu a fost realizat fara pasiune. Totul depinde de noi și de cât de puternică e dorința ce ni se naște în suflet de mici.

Singurul mod de a realiza lucruri minunate e să iubești ceea ce faci.

Alte întrebări interesante