Fizică, întrebare adresată de lolloootro, 9 ani în urmă

Va rog frumos, este ceva urgent! Cineva care este bun la fizica! VA ROG :((

Cum se poate ca 1 calorie = 4,18 Joule. Ce calcul se face ca sa rezulte 4.18 J. Trebuie sa fie ceva HELPP

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de legislatie
1

Nu este niciun calcul indirect, determinarea echivalentului mecanic al caloriei s-a facut experimental.

 Caloria reprezenta - ea nu mai este unitate de masura in Sistemul International, ci este tolerata -  cantitatea de caldura necesara pentru a ridica temperatura unui gram de apa, aflat la presiune atmosferica normala, de la 14,5 la 15,5 °C (de la 287,65 la 288,65 K)

s-au imaginat numeroase experimente, este celebru experimental Joule, care a gandit conceptul, si care a reusit o aproximare destul de buna. Profesorul roman Constantin Miculescu a obtinut o valoare foarte buna, cu eroare de 0,005%, valoare care a fost adoptata  in 1950 de Comitetul International de Masuri si Greutati ca fiind valoarea oficiala 4, 184 J/calorie. Actualmente, valoarea este considerate 4,1855 J/calorie.

In concluzie, nu exista un calcul anume, ci rezultatul experientelor si masuratorilor directe. ( pentru cine nu intelege fenomenul, poate parea absurd, dar este o proprietate de material. Apa  absoarbe 4,1855 J pentru a-si creste temperatura cu 1 grad  - la un gram de apa - si pe ea -apa -  nu o intereseaza cum masuram noi acea energie) 

Alte întrebări interesante