Limba română, întrebare adresată de annnea0201, 9 ani în urmă

va rog frumos ex 2,3,4,5,12)))))

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de darkerthanblack
1
2) 1. Liviu Rebreanu- Este un dramaturg si eseist roman, cunoscut pentru romane precum "Ion" si "Padurea Spanzuratilor". Este, de asemenea, membru al Academiei Romane, avand un stil aparte de a scrie.
2.Albert Camus - Este un scriitor si filosof francez foarte important, fiind reprezentant al existentialismului,prezenta lui marcand secolul al XX-lea.Gandirea sa a influentat nenumarate minți.
3. Gheorghe Asachi - A fost un poet și scriitor roman, nascut la Iasi. Acesta s-a remarcat printr-o sensibilitate deosebita,precum si un simt al realitatii bun. Este unul dintre poetii cei mai de pret ai tarii, avand un stil abstract si un mod de exprimare vast.

3) Semnificația cuvantului "dilema" este interpretabila. Aceasta evidentiaza haosul raspandit in lume. "Razboiul" aparent neterminat in care ne surprindem captivi fiecare la un moment dat. Reprezinta antiteza dintre dorinta de conservare a culturii si lumea materializata in care vietuim.

4) Ideea ce se desprinde dintre randuri este aceea că trăim intr-o lume lipsita de culoare,precum si de cultura. Traim intr-o lume "dominata" de tehnologie, ajungand sa uitam de adevaratele valori vitale si sa ne incuiem intr-o eră tragică a "inevoluției" datorita lipsei lecturii, lipsei dezvoltarii intelectuale.

5) Lumină - In text, cuvant ce desemneaza cunoasterea, drumul spre inaltarea cugetului.
Întuneric- In text,cuvant ce este atribuit lipsei de cunoastere, vidului in care se afla noile generatii.

12) In opinia mea, textul ar fi trebuit sa poarte titlul "Cultura - Călăuzitoare în beznă" deoarece tema principală este impasul prezent în zilele noastre, criza de gândire cu care ne confruntăm unii dintre noi, alegând să trăim degeaba, fără a lăsa ceva în urmă și mai ales fără să trăim la intensitate, experimentând trăiri profunde. De ce "călăuzitoare"? Deoarece doar prin cultură ne deschidem mințile spre orizonturi noi, îmbogățindu-ne sufletește.

Alte întrebări interesante