Limba română, întrebare adresată de Damaya, 8 ani în urmă

Va rog frumos ex 8 si 9 ! Orice idee ajuta (nu neaparat acel numar de cuvinte)

Anexe:

Utilizator anonim: Hmm... nu pare foarte greu, dar cam mult de scris, și e și târziu.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de badshark596
2

Răspuns:

8. ,, Creanga de aur " simbolizează nemurirea deoarece atunci când omul ( acel țăran care se urcă în pom ) o are în posesie ; Prințul începe să aibă reacții contradictorii : ,, Sprânceana-i se-ntunecă , brațele-i ard " , mai mult faptul că acesta nu știa de existența ,, obiectului magic " poate conduce la fericirea acestuia , neavând o viață plină de platitudini și suficiență , știind că este nemuritor .

9. În această poezie putem observa două tipuri de personaje : Prințul , bogat și indiferent , și țăranul , în nevoie după orice chiar și o ,, Creangă de aur " cu care nu avea ce face în mod rațional .

Aceste personaje ne conduc la viața de zi cu zi a noastră , a muritorilor , admirând spre exemplu diferențele dintre clasa înstăriților ( Prințul ) și cea a societații din satul românesc ( omul sărac ) sau un alt exemplu : un copil sărac , la școală , printre alți 29 bogați , cel sărac va învăța pentru a scăpa din mizerie iar ceilalți pot fi indiferenți sau autosuficienți .


Utilizator anonim: Frumos, mi-ai luat-o înainte :)
Damaya: multumesc!! sa-ti dea dumnezeu sanatate si tot ce iti doresti
badshark596: Cu multă plăcere ! La ex.8 poți alege și iubirea , Prințul își iubește aproapele ,, omul sărac " , dându-i o creangă pe datorie .
Damaya: buna sugestia dar e cam improbabila deoarece Printul din fire e nepasator de ce e in jurul lui nestiind ca avea creanga de aur; daca „o facea intentionat” lasandu-l pe sarac (omul siret) sa o ia, e alta poveste dar nu se zice nimic in acest sens
badshark596: Poate fi un punct de reper într-o dezbatere cu doamna ta profesoară -)) dacă e permisivă ...
caietul5: la 9 trebuia doar o fraza ,nu?
badshark596: Da , dar niciun profesor nu va critica o frază în plus...
caietul5: corect
Alte întrebări interesante