Limba română, întrebare adresată de Utilizator anonim, 9 ani în urmă

Va rog frumos ma puteti ajuta la aceasta tema.

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de paulaisac
0
arata  modelul   ca poate iti fac diferit si deasta


paulaisac: albe=adjective propriu-zis,variabil cu 4 forme,se acorda in gen, numar si caz cu substantivul fumuri(neutru,plural,acuzativ),functie sintactica de atribut. scanteios=adjective propriu-zis,variabil cu 4 forme,se acorda in gen si numar cu substantivul vazduhul(neutru,singular,acuzativ)functie sintactica de atribut. inaltele=adjective provenit din verb la participiu,variabil cu 4 forme,se acorda in gen numar si caz cu substantivul coloane(masculine,plural,acuzativ),functie sintactica de atribut.
paulaisac: maiestos=adjective propriu zis,variabil cu 4 forme,se acorda in gen numar si caz cu substantivul templu(neutru,singular,acuzativ),functie sintaactica de adjective. nemangaiata=adjective provenit din verb la participiu,variabil cu 4 forme,se acorada in gen numar si caz cu substantivul tarafeminin,singular,acuzativ),functie sintactica de atribut.
paulaisac: latele=adjective provenit din verb la participiu,variabil cu 4 forme,se acorda in gen,numar si caz cu substantivul otel(neutru,plural,acuzativ),functie sintactica de atribut.
paulaisac: gata
Alte întrebări interesante