Studii sociale, întrebare adresată de ffffd, 8 ani în urmă

Va rog frumos, o compunere de 15 randuri despre drepturile copiilor cu dizabilitati.
Dau COROANA 99 de puncte si INIMIOARA

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de samiyoto
20
Copii cu dizabilități au același drepturi ca un copil normal.Având nenumerate drepturi:. dreptul la viață ,dreptul la educație,dreptul la o familie etc...
Copii cu dizabilități au construite școli speciale pentru a li se aproba dreptul la educație.
Centrul European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilități (CEDCD) va lansa în curând primul Video-Curs Introductiv de Educație Incluzivă din România. Cursul se adresează profesorilor și directorilor de școli din învățământul preuniversitar și urmărește patru obiective !
Prezenta lege stabilește drepturile și libertatea copiilor cu dizabilități și ale reprezentanților legali ai acestora, precum și obligațiile autorităților, furnizorilor de servicii și ale persoanelor fizice sau juridice responsabile cu aplicarea acestei legi.
Dispozițiile prezentei legi se aplica tuturor copiilor cu dizabilități cetățeni romani, cetățeni străini sau apatrizi care au domiciliul sau reședința pe teritoriul României, potrivit legii.

informațiile sunt luate din caietul meu de clasă și umpic din manual și sfârșitul de mine!!!!!
Răspuns de Utilizator anonim
6
Copiii cu dizabilitati

Copilaria este cel mai frumos moment al vietii.Gingasia,seninatate,iubirea ,inocenta unui copil poate darama legi scrise de unii demnitari.

Toti copiii au drepturi indiferent de nationalitate,clasa sociala sau dizabilitati.A avea un copil cu probleme medicale este o provocare pe care viata o lanseaza fara drept de apel si careia trebuie sa-i facem fata indiferent de circumstantele in care se intampla.
Acesti copii au dreptul in primul rand la viata,educatie,atentie ,informatie si iubire pentru a evolua mai usor pe scara vietii
Au dreptul la asistenta sociala,medicala,consiliere psihologica.
Au dreptul la intimitate,la confidentialitate ,la respect din toate partile
Copiii cu nevoi speciale trebuie sa fie ajutati ,sustinuti si daca este nevoie integrati in centre speciale pentru a primi sprijinul necesar.
Statul este obligat sa ajute financiar persoanele cu dizabilitati sub forma de contributii banesti,sa infiinteze servicii sociale de tip rezidential,sa se recunoasca oficial limbajul mimico-gestual.
Nu trebuie sa uitam ca si ei sunt semenii nostrii si avem datoria sa-i ajutam pe cat se poate sa ajunga oameni normali.
 
Alte întrebări interesante