Limba română, întrebare adresată de santacouse, 9 ani în urmă

va rog frumos o legenda la limba romina va rog urgent ajutatima!


Aliceifr: pai :legenda zapezii
santacouse: nare importanta
Aliceifr: ce sa fac, sa o povestesc?
santacouse: nu scrie o legenda care stii...........data povesteste dar ceva mai interesant
Aliceifr: deci iti povestesc legenda zapezii?
santacouse: da

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Aliceifr
5
Legenda zapezii

Se spune ca la inceput, cand Dumnezeu a facut lumea, El a facut si zapada. El i-a dat voie zapezii sa isi aleaga singura culoarea pe care ar vrea sa o poarte. Si zapada s-a dus la viorea, rugand-o sa ii imprumute din culoarea ei viorie, insa floarea a refuzat-o. Zapada a mers si la iarba, cerandu-i din verdele ei frumos, dar si aceasta a refuzat-o. Apoi zapada i-a cerut marii din albastrul de nepatruns, i-a cerut trandafirului rosul sau focos, dar nimeni nu i-a dat nimic. La un moment dat a ajuns si la ghiocel. Vazand-o trista ghiocelul a intrebat-o ce are, iar ea i-a povestit ce i s-a intamplat. Ghiocelul, induiosat, i-a dat din culoare sa alba, iar zapada i-a promis ca la primavara, el va fi prima floare ce va scoate capul de sub stratul de zapada.

Aliceifr: cu placere! multumesc pt coroana! succes la scoala!
santacouse: si tie la fel .....ce clasa esti?
Aliceifr: ms, sunt a 8a
Răspuns de ravencodaniela
3
                                       Legenda satului Ghelauza
Era mai de mult un sat mic de tot care nu avea nici un nume dar unii il numeau Dealul cel Nant. In acel sat era un baiat frumos si invatat pe numele Ghelu , si mai era acolo si o fata pe numele Uza frumoasa ca razele solare iar glasul ei era ca cintecul pasarilor de primavara. Intr-o zi au navalit tatarii care au destrus tot in calea lor. Ghelu si Uza se iubeau si au incercat sa fuga, dar tatarii au prinso pe Uza. Ghelu a salvato primind o rana in pintece.Tatarii au plecat iar Uza la dus pe Ghelu intr-o poiana cu gindul ca o sa-l salveze dar el a decedat.
Uza strapunsa de durere sa sinucis.Oamenii care au ramas in viata si au aflat despre acesta intimplare s-au gindit sa numeasca acest sat in numele iubirii lor, numindu-l Ghelauza.
SPER CA TEAM AJUTAT.
Satul Ghelauza se afla linga orasul Straseni

santacouse: Va multumesk de asa frumoase raspunsuri!:)
ravencodaniela: sunt sigura ca raspunsul meu nu la-i auzit la nimeni
ravencodaniela: :)
santacouse:     da chiar asa si este
Alte întrebări interesante