Limba română, întrebare adresată de katerinamois855, 8 ani în urmă

vă rog frumos pentru că eu fac cumva și nu știu după nu mai știu cum să fac și acum am făcut două enunțuri sau replici Și după nu mai știu cum să le faci Și am șterg de pe caiet și trebuie să fac altele că fără temă nu pot să mă duc la școală, va implor​

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de rfatainlacrimi58
0

Răspuns:

—Salut! Am găsit această jucărie prin iarbă, căutam frunze pentru ierbarul meu. Mi-a cerut doamna învățătoare la școală pentru ora de geografie și vreau neapărat să iau o notă mare. Colectionand frunze, am găsit jucăria aceasta.

—Bună! Am văzut un băiat pe banca de alături care avea acum câteva minute o jucărie asemănătoare. Hai să mergem la el, poate este a lui.

—Vino! Totuși...Cum te cheamă?

—Matei! pe tine?

Ionuț!

Hai ducem jucăria la băiat, după vreau îmi arăți cum fac și eu un ierbar. Sună interesant și vreau le arăt și colegilor mei.

Bine, Matei, te ajut cu tot dragul! Hai ducem jucăria!

De acord!

Băiatul a folosit o formă de adresare adecvată vârstei bătrânelului de pe bancă, față de personajele din jocul de rol, care au folosit un limbaj tot specific varstei lor.

Adultul și copilul s-ar fi înțeles deoarece la nevoie te folosești și de limbajul semnelor sau asimilezi anumite cuvinte ce îți par cunoscute respectivei limbi vorbite.

Copilul risca fie tratat ca pe o glumă din vina vârstei sale deoarece tinerii, în general, ar vedea altfel un portofel găsit la întâmplare, astfel mesajul acestuia fiind ignorat.

Alte întrebări interesante