Limba română, întrebare adresată de liceuldimitriefilisi, 8 ani în urmă

Vă rog frumos ,repede o compunere argumentativă de 15-20 rânduri despre adolescență.​


cateacotorobai12345: coroana??
liceuldimitriefilisi: nu ,pentru ca este furata

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de cateacotorobai12345
0

♡ Bună!

___________ _ _ _

♡ Răspuns:

___________ _ _ _

INTRODUCERE  (aspecte introductive)

  O perioadă cu o semnificație deosebită din viața omului este adolescența. Aceasta reprezintă perioada de trecere de la pubertate la maturitate, din punct de vedere biologic, sociologic și psihologic.

CUPRINS  (primul argument)

  Adolescența se manifestă diferit în viețile tinerilor, fiind o perioadă încărcată de schimbări pe multe planuri. Astfel, în această trecere, tinerii sunt mult mai receptivi la stimulii sociali, biologici și psihologici, fiind curioși de aflarea răspunsurilor privind schimbările care se petrec la nivelul vieții lor. Fiind într-o continuă schimbare, adolescenții au nevoie de atenția oamenilor din jurul lor, iar rolul părinților este foarte important în rezolvarea dilemelor adolescentine și echilibrarea adolescenților. Dacă aceștia nu au parte de sprijinul moral necesar, pot ajunge la un dezechilibru care să le tulbure viața emoțională, socială.

(al doilea argument)

  Totodată, adolescenții își dezvoltă cultura, creativitatea și pasiunile în această perioadă, fiind cea mai potrivită pentru performanță și explorare. Optimismul, curiozitatea și veselia sunt termenii potriviți care descriu felul de a fi al adolescenților, în general. Acestea conturează imaginea lor despre lume, adolescenții fiind cei care nu vor să țină cont de barierele societății și își doresc să realizeze imposibilul. Frumusețea dată de visurile și ambițiile lor este de multe ori molipsitoare pentru cei din jur, aducând dinamism și motivație celor aflați în jurul lor. Dacă aceșia sunt susținuți și îndrumați cu grijă de părinți, școală și prieteni, în această perioadă, adolescenții își vor contura un comportament bun și un drum armonios și frumos spre viitor.

ÎNCHEIERE  (concluzie)

  Așadar, perioada adolescenței este încărcată de schimbări, visuri și ambiții, fiind una dintre cele mai frumoase și schimbătoare perioade din viața omului.

___________ _ _ _    


liceuldimitriefilisi: sa știi ca găsi compunerea asta =)))
liceuldimitriefilisi: pe alt cont la cineva care a pus întrebarea
Alte întrebări interesante