Biologie, întrebare adresată de codrearadu13, 8 ani în urmă

Va rog frumos
Sa fie bine ca e pe nota

dau coroana ( nu ma pricep )

Este proiect la biologie

sa fie și despre droguri și alcool

urgent va rog ​

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de petaselena
2

Răspuns:

Efectele consumului de alcool:

Alcoolismul are nenumarate efecte atat asupra persoanei in cauza cat si asupra celor din jur, si vorbim de efecte ce tin de sfera psihologica dar si de efecte fizice. Abuzul de alcool este cauza celor mai multe accidentari, inclusiv accidentele de masina, de pilda. O treime din accidentele mortale sunt legate de consumul de alcool, fara a mai numara miile de raniti rezultati in fiecare an.

            Consumul de alcool, chiar si in cantitati moderate creste foarte mult riscul de a avea raporturi sexuale neprotejate, crescand astfel riscul de imbolnaviri. In unele cazuri apar "efecte" mai complicate, din sfera sarcinilor nedorite.

 

Efectele consumului de droguri:

Efectele consumului de droguri asupra inimii si a vaselor de sange acopera un spectru larg, de la batai rapide ale inimii pana la un atac de cord.

Metamfetaminele, de exemplu, induc o tensiune arteriala ridicata care poate determina spargerea vaselor de sange si poate provoaca un accident vascular cerebral.

Consumul de droguri injectabile distruge venele si poate produce infectii bacteriene ale vaselor de sange si ale valvelor inimii.

Sper sa fie corect daca nu te mai informez de pe google!!


petaselena: informezi*
Alte întrebări interesante