Limba română, întrebare adresată de layla13, 9 ani în urmă

Va rog frumos sa imi spuneti o compunere descriptiva despre iepure (cam de 8-10 randuri)

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de mihaelaungheni
2
Iepurii sunt mamifere care se inmultesc foarte usor si cu o prolificitate printre cele mai ridicate din lumea animala.Trebuie tinut cont de niste reguli de baza simple, dar esentiale pentru a avea animale sanatoase si fericite.Iepurii trebie sa aiba intotdeauna la dispozitie apa proaspata si hrana.Bazandu-ne pe o vasta experienta in acest domeniu consideram ca accesul la apa si hrana trebuie facilitat prin utilizarea unor adapatori si hranitori corespunzatoare.
 Folosirea acestora permite dozarea cu usurinta a tratamentelor, impiedica murdarirea/udarea spatiului destinat animalelor evitand astfel contaminarea apei si a hranei, intreg procesul de adapare decurge mai usor, mai rapid si mult mai igienic
Hrana trebuie sa aibe un continut ridicat in vitamine, aminoacizi si oligoelemente care asigura o dezvoltare optima  a sistemului imunitar.

Răspuns de Vladutzz77
1
Eu iti voi spune despre Iepurasul aducator de oua!

Iepurasul aducator de oua rosii provine de pe meleaguri germane si simbolizeaza fertilitatea.Simbolul iepurelui provine anca din vremea festivalurilor pagane dedicate zeitei Eastre. Legenda spune ca Eastre a gasit intr-o iarna o pasare ranita pe camp, pentru a o salva de la moarte, zeita a transformat-o intr-o iepuroaica, aceasta pastrand insa capacitatea de a depune oua.Pentru a-i multumi binefacatoarei sale, iepuroaica decora ouala facute si i le daruia zeitei.

Desi nu este un animal prea impresionat, iepurel este un mesager sacru al divinitatii in multe culturi.

Aceasta am scris si eu, am avut tema pentru acasa astazi la limba.
Succes!

harabariilona: Iepurele de câmp[modificare | modificare sursă]
Lungimea corpului este de 48–52 cm, la care se adaugă coada de 8–9 cm. Greutatea este de 4 kg, iar în unele cazuri poate ajunge și până la 6 kg. Culoarea blănii variază în funcție de loc și anotimp, nuanța generală fiind cenușie-roșcată. Năpârlirea are loc primăvara. Este răspândit din deltă până la munte. Se hrănește cu iarbă, morcovi, cereale, iar iarna, cu scoarța copacilor. Femela naște pui vii pe care îi hrănește cu lapte. Chiar și după o săpt
Alte întrebări interesante