Va rog frumos să mă ajutați!!!
Anexe:
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
1
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
x/2 - (x^2 + 4 / 4x - 1) : (1/2 - 1/x)
1/2 - 1/x = x/2x - 2/2x = (x - 2)/2x
(x^2 + 4)/4x - 1 = (x^2 - 4x + 4)/4x = (x - 2)^2 / 4x
(x - 2)^2 / 4x : (x - 2)/2x = (x - 2)^2 / 4x * 2x/(x - 2) = (x - 2)/2 = x/2 - 2/2 = x/2 - 1
x/2 - (x/2 - 1) = x/2 - x/2 + 1 = 1
Alte întrebări interesante
Matematică,
8 ani în urmă
Limba română,
8 ani în urmă
Germana,
8 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Geografie,
9 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă
Franceza,
9 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă