Va rog frumos sa ma ajutați?
Anexe:
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
2
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
x-y+z=9, deci x+z=9+y, inlocuim in 5x+2y+5z=108, de unde 5(x+z)+2y=108, acum inlocuim, ⇒5·(9+y)+2y=108, deci 45+5y+2y=108, ⇒7y=108-45, ⇒7y=63, ⇒y=63:7=9, deci x+z=9+9=18.
Atinci (x+z)·(6x+y+6z)=18·(6·(x+z)+9)=18·(6·18+9)=18·117=2106
Răspuns de
2
Explicație pas cu pas:
x-y+z=9
x+z=9+y
5x+2y+5z=108
5(x+z)+2y=108
5×(9+y)+2y=108
45+ 5 y+2y=1087y=108-457y=63,63÷7=9
x+z=9+9=18
(x+z)×(6x+y+6z)=18×[6×(x+z)+9]=18×(6×18+9)=18×117=2106
Alte întrebări interesante
Matematică,
8 ani în urmă
Matematică,
8 ani în urmă
Engleza,
9 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă