Limba română, întrebare adresată de Pisimic22, 9 ani în urmă

va rog frumos sa ma ajutati am o problema am nevoie de un fracment liric sau epic de argumentat URGENT dau coroana si 20 puncte

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Sparanghel123
0
Praslea este epic(basm)

Sparanghel123: poti sa il cauti pe cel din manualul de a 5-a
Pisimic22: ok
Pisimic22: poti sami faci si argumentare nu mai am cartea
Sparanghel123: ce clasa esti?
Pisimic22: a 6
Sparanghel123: cauta in manual pastelul primavara parca era
Sparanghel123: sau balada haiduceasca poti face
Răspuns de alyaly7
0
Genul liric cuprinde toate operele in care autorul isi exprimă gândurile ideile sentimentele in mod indirect prin intermediul personajelor si al acțiuni .
Opera Amintiri din copilărie de Ion Creanga apartine genului epic deoarece are trasaturi specifice acestui gen .
Un prim argument il reprezintă actiunea prezenta in fragment care se desfasoara in timp si spatiu la care participa personajele . Subiectul prezentat il reprezintă refuzul lui Nica de a invata carte . Încântat de vb. preotului Nica se întoarce la scoala si se apuca de invatat . Hei hei cand aud eu de popa si de Smarandita ... incep a ma da si la scris si la .... De asemenea , modurile de expunere prezente in fragment reprezintă o alta trăsătură a genului epic
In fragment modurile de expunere prezente sunt narațiunea si monologul . Narațiunea este subiectivă la pers . 1 " imi zic eu in mine , ma uităm pe furis " si obiectiva la pers 3 " Nica baiet mai mare si inaintat in învățătură pana la genunchiul broaștei "
Un alt mod de expunere prezent in fragment este monologul " Mai s.A trecut de saga " , " Cei de facut mai Nica ?? " prin care se scoate in evidență framnatarea lui Nica .
Un alt argument il reprezintă subiectul operei care poate fi structurată pe momentele subiectului . De asemenea prezenta personajelor reprezintă o alta trăsătură a genului epic. Personajele sunt : Nica ; Nica lui Costache , Badita Vasile , Toader a Catincai , Smarandita , Popa , Tatăl lui Nica .
In concluzie , fragmentul Amintiri din copilarie de Ion Creanga se încadrează in genul epic deoarece are trăsăturile specifice acestui gen.
Alte întrebări interesante