Limba română, întrebare adresată de Caty08, 9 ani în urmă

Va rog frumos sa ma ajutati. As vrea sa va rog sa povestiti "La scaldat" sau o alta intamplare hazlie a lui Ion Creanga. Dau fundita!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de amaliabobeica
2
Amintiri din copilarie
               De Ion Creanga
       =La scaldat=
   Era odata o vara calduroasa. Nica, un baietas de vreo 9-10 anisori care vroia sa manance cirese. Cele mai bune cirese se gaseau in ciresul din curtea matusii Marioara.
   El intra in casa si se face a cere pe Ion la scaldat. Marioara spune ca e plecat cu Vasile sa aduca niste sumari. El isi ia ziua buna si se face a pleca, iar apoi s-a trezit in ciresul femeii, indesand la cirese in san.... Dar, o  vede pe matusa  Marioara la tulpina copaculuicu o jordie. El s-a speriat si a sarit in canepa. El fugea, si ea fugea pana au dat canepa la pamant.
    Seara, tatal lui Nica a aflat ce a facut si l-a batut pana cand s-a invatat minte.
Scuze daca are greseli! Sper sa te ajut.

Caty08: Mersi mult, dar ai facut o mare greseala. Ai pus "la scaldat" dar defapt trrbuia sa zici la cirese. In rest e bun!☺
amaliabobeica: Scuze..
Răspuns de sustar
0
scriitorul nareaza cateva intamplaridi viata lui !!

intr-o zi smaranda il roaga pe nica  sa o ajute.  El promite sa stea acasa, dar in gandul lui planuise  sa plece la scaldat.smaranda vazand ca nica nu era acasa,se duce la balta si hainelenica se gandeste cum sa ajunga acasa fara haine o ia prin papusoi ,prin gradinile oamenilor,il latra cainii apoi cu chiu cu vai a ajuns acasa dupa aceasta intamplare ,nica  devine ascultator si harnic pana cand smaranda il ierta .           SFARSIT 

Alte întrebări interesante