Matematică, întrebare adresată de lazarelsefulabani18, 8 ani în urmă

va rog frumos sa ma ajutati cine răspunde fara sens report ​

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de andyilye
1

Explicație pas cu pas:

29.

x = {2}^{n} + {2}^{n + 1} + {2}^{n + 2} + {2}^{n + 3} = {2}^{n} \cdot (1 + 2 +  {2}^{2} + {2}^{3}) \\

= {2}^{n} \cdot (1 + 2 + 4 + 8) = {2}^{n} \cdot 15 \bf \ \ \vdots \ \ 15 \\

\implies x \bf \ \ \vdots \ \ 15

30.

x = {3}^{n + 3} - {3}^{n + 2} - {3}^{n + 1} - {3}^{n} = {3}^{n} \cdot (3^{3} - {3}^{2} - 3 - 1) =  \\

= {3}^{n} \cdot (27 - 9 - 3 - 1) = {3}^{n} \cdot 14 \bf \ \ \vdots \ \ 14 \\

\implies x \bf \ \ \vdots \ \ 14

Alte întrebări interesante