Geografie, întrebare adresată de Plum, 8 ani în urmă

Vă rog frumos să mă ajutați cu acest exercițiu cât mai repede. Vă mulțumesc!

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de ilinca42727
1

Răspuns:

Hidrosfera este invelisul de apa al Pamantului.Chiar daca la prima vedere nu apare ca un invelis continuu,precum atmosfera sau litosfera,apa este raspandita pe planeta noastra pretutindeni si in cele mai diferite forme. Astfel,o gasim la suprafata Pamantului sub forma de rauri,lacuri,mari sau oceane,dar si in interiorul scoartei,sub forma de ape subterane.

Atmosfera contine si ea o mare cantitate de apa,aflata fie sub forma de vapori,fie sub forma de nori(formati din picaturi mici de apa sau din cristale fine de gheata).

Biosfera.Pentru existenta vietii,apa,este la fel de importanta ca si aerul.Primele vietuitoare(organismele unicelulare) au aparut in apa marii.Ele au evoluat si s-au diversificat continuu, pana cand s-au separat in cele doua regnuri vegetal si animal.

Toate vietuitoarele de pe Pamant(plante,animale,oameni) formeaza invelisul denumit biosfera. Existenta acestuia depinde de existenta celorlalte geosfere.Plantele si animalele sunt raspandite pretutindeni:pe suprafata uscatului,in sol sau in pesteri,in apa sau in aer.

nu stiu daca respecta neaparat cerinta, dar poate ti ai facut o idee! sper ca te am ajutat ))


ingrdceleste22: bravo❤❤
ingrdceleste22: munca ta va fi bine răsplătită
ingrdceleste22: ☺ :)
ilinca42727: multumesc :)
ingrdceleste22: n-ai pt. ce
ingrdceleste22: meriți
Alte întrebări interesante