Informatică, întrebare adresată de secareanubarladirb, 8 ani în urmă

Vă rog frumos să mă ajutați!Urgent! Faceți o comparație din punct de vedere al caracteristicilor cerințelor de sistem și a evoluției sistemului de operare Windows (Windows 98). ​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de spirodonandra74
1
  • evoluției sistemului de operare Windows (Windows 98).

Asa cum bine se stie calculatoarele exista de peste 20 de ani, iar Pc-urile au devenit mai competitive odata cu introducerea interfetei grafice cu utilizatorul. 

O interfata de tip GUI (graphic user interface) este un software care prezinta programele, procedurile ca si fisierele sub forma unor simboluri grafice. Utilizatorii care interactioneaza cu calculatorul prin manipularea acestor simboluri, astfel incit nu mai este necesara introducerea comenzilor de la tastatura. In sistemul de operare DOS utilizatorul trebuia sa isi aminteasca destul de des unde este stocata o aplicatie, care este numele acesteia si care sunt comenzile care pot manipula fisierele, discul, memoria etc.

Microcalculatorul Apple - Macintosh(1984) a fost primul sistem de calcul care a oferit o interfata naturala cu software-ul, prin intermediul sistemului de operare. Acesta era proiectat inca de la inceput cu interfata grafica de exploatare pentru utilizatori.

Usurinta lucrului cu interfetele grafice a facut posibila dezvoltarea de astfel de platforme de exploatare (GEM, Windows, GeoWorks etc.), in acest mod utilizatorul putind avea acest fel o viziune unitara asupra aplicatiilor cu care lucreaza. 

La inceput sistemul Windows a fost privit numai ca o extensie sau un "fronded" pentru sistemul de operare DOS. Windows semana la acea vreme cu o aplicatie de tip "shell" numarul programelor scrise pentru aceasta fiind redus. Windows a fost lansat la inceput ca fiind ceva mai mult decit un mediu de comutare intre aplicatii. 

  • caracteristicilor cerințelor de sistem

Pentru a fi utilizat eficient, un program sau un joc are nevoie de anumite componente hardware cat si de un sistem de operare pe care calculatorul detinut trebuie sa le indeplineasca. Aceste conditii sunt cunoscute sub numele de cerinte de sistem; in engleza: system requirements, si sunt adesea folosite ca un ghid, si nu ca o regula absoluta.

De obicei, cerintele de sistem se impart in doua categorii: cerinte de sistem minime si cerinte de sistem recomandate.

Cerintele de sistem minime reprezinta componentele hardware si sistemul de operare minime (cele mai putin pefromante) pe care jocul sau programul poate sa ruleze, in timp ce cerintele de sistem recomandate fac referire la componentele hardware si sistemul de operare pe care jocul sau programul va rula optim, la capacitate maxima.


secareanubarladirb: Mulțumesc!
secareanubarladirb: Mă mai poți ajuta te rog frumos cu un exercițiu la informatică?
Alte întrebări interesante