Limba română, întrebare adresată de HAKAHAJAHSJHSJSHSIE, 8 ani în urmă

VA ROG FRUMOS SA MI FACETI O COMPUNERE DE 2 PAGINI DE CAIET STUDENTESC DESPRE MOS NICOLAE. VA IMPLORRYEIGSJWD

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de dinudelia65
2

Răspuns:

MOȘ NICOLAE

Explicație:

De mult, era o legendă a unui om bătrân si bun, care își ingrijea copiii. El era un om mândru, dar era sărac lipit pământului. Nu avea ani sa isi întrețină copiii si locuia într-un sat obișnuit. Nu stia ce sa mai facă, cum sa faca, ca sa le poată da copiilor lui o viață mai bună. Într-o seară, s-a rugat lui Dumnezeu sa il ajute sa treacă cu bine peste toate si sa le ofere copiilor lui o viață mai bună. In timp ce se ruga omul sărac, de la fereastră asculta cu o ureche Nicolae, un om darnic si bun. Cand omul sărac s-a băgat la culcare, Nicolae a așezat la fereastra de la care asculta, o pungă cu 100 de arginti, plecând fără vreun cuvânt.

Dimineață, cand omul a vazut argintii pe pervazul ferestrei, nu a stiut ce sa spună. Îi mulțumea lui Dumnezeu si dorea sa afle cine a lăsat banii acolo. Omul nostru s-a dus la fiecare casă din sat sa întrebe daca el este omul bun care i-a lăsat anii acolo. Din păcate, încercările lui nu au dat roade si nu stia cine a lăsat banii acolo.

Dumnezeu, văzând bunătatea din sufletul lui Nicolae, l-a făcut un sfânt, care de fiecare dată pe data de 5 decembrie împarte cadouri copiilor si oamenilor cu suflet bun.

sper ca te-am ajutat

Răspuns de mariamateicristian
1

Răspuns:

Moș Nicolae

Cu toții știm despre Moș Nicolae. El împarte în fiecare an dulciuri în ghetuțe copiilor cuminți. Dar de unde a început?

Se spune că într-un sat, un om avea trei fiice. Erau săraci, însă duceau o viață decentă. Dar după ce și-a căsătorit fiica cea mare, au ajuns săraci lipiți pământului, și nu mai aveau bani pentru măritat fiica mijlocie.

Așa că într-o seară, omul se rugă lui Dumnezeu să-l ajute ca să-și mărite fata. Rugăciunea a fost auzită de Nicolae, preotul satului, un om foarte bun și cinstit. Când omul se culcă, Nicolae îi pune o pungă cu bani la fereastră și a plecat acasă.

A doua zi, omul s-a minunat când a văzut punga de bani. Și-a măritat fiica mijlocie, dar nu știa cine i-a dat banii.

Când trebuia să-și mărite și fiica cea mică, tot nu avea bani, așa că s-a rugat lui Dumnezeu, dar nu s-a culcat, ci s-a prefăcut că doarme, ca să vadă cine îi va da banii.

Uimit a fost când îl vede pe preotul satului punând punga de bani. A fugit la fereastră, dar Nicolae plecase deja. Îl căută peste tot prin sat, dar nu l-a găsit.

De atunci, Nicolae a ajuns sfânt, deoarece Dumnezeu i-a văzut bunătatea sa.

Explicație:

Nu știu dacă chiar e de două pagini de caiet studențesc!

                                                                                              mariamateicristian

Alte întrebări interesante